Assistans

Personlig assistans med omsorg för patientens hälsa.

Du som är i behov av en personlig assistent, men också du som anhörig kan kanske känna en oro eller ha frågor om hur man ska gå till väga. Vad man bör tänka på och hur man framförallt hittar den personliga assistent som ska hjälpa till varje dag och vara en trygghet oavsett vilken situation som man hamnar i när man lever sitt liv. Därför kan det kännas som en trygghet att först och främst hitta ett assistansbolag som verkligen bryr sig om dig, dina önskemål och dina behov för att det ska bli rätt i jakten på den perfekta personliga assistenten.

Men många frågetecken kan dyka upp under vägen så antingen kan ni ta hjälp av dem eller så kan ni surfa in på deras hemsida till att börja med för att se vilka de är, vad de arbetar med och hur de kan hjälpa er beroende på vad ni behöver ha information om eller vad det än gäller. Läs mer här för att känna dig säker på att det är rätt bolag och sedan är det bara att kontakta dem för att få den hjälp som ni behöver för att ert liv ska fungera så smidigt och bra som möjligt oavsett om ni har någon funktionsnedsättning eller behöver hjälp på grund av någon annan anledning.


 

En viktig byggsten i samhället.

Att vara brukare av personlig assistans eller att arbeta som det är en utav de viktigaste byggstenarna i samhället, eftersom att detta grundas i den goda viljan i människan av att vilja hjälpa andra. Särskilt i svåra situationer, det är många gånger som man tar det för givet att personlig assistans är något som alltid ska finnas där, men utan engagerade medborgare är det inte någon självklarhet överhuvudtaget. Gällande personlig assistans i Sverige så finns det många härliga och brinnande eldsjälar som älskar sitt yrke som personlig assistent och kan hjälpa dig att få ett mycket bättre liv än du har idag.

Personlig assistans är något som man har rätt till om det är ett behov att detta i ens liv, man ska inte vara rädd för att söka den hjälp som faktiskt krävs för vardagens normala bestyr. I Sverige finns det såväl privata som kommunala hjälpcenter som kan guida dig rätt i detta virrvarr som pappersarbete och sökning om personlig assistans tyvärr kan bli.

Något som man inte får glömma är att den personliga kemin måste stämma brukaren och assistenten emellan, ibland kan det bli så att relationen blir lite för stel och professionell, vilket en del kanske vill ha och må bra av. Men så är det inte alltid och då måste man vara noga med att åtgärda detta på ett eller annat sätt.

En fördel med att vara brukare av personlig assistent är att man får mycket hjälp med att hitta rätt person att dela stora delar av sin vardag med. Lättast är det såklart om man får stor hjälp av sina anhöriga att få ordning på detta, men har man inte den förmånen är det ingen panik, din kommun kommer att hjälpa dig ända fram till att du är nöjd med din personliga assistans.


 

Assistenterna är de dolda hjältarna.

Några av de dolda hjältarna som finns i vår vardag är de som jobbar som personliga assistenter eftersom de kämpar, sliter och vårdar de människor som är utsatta i vårt samhälle idag, alltid med gott mod och ett leende på läpparna. Därför är de värda att hyllas och alltid uppskattas för vad de gör, något som både de som får personlig assistans och även deras familjer gör när de märker vilken hjälp som de faktiskt får utav de personliga assistenterna.

Många ser ofta inte personliga assistenter som några karriärister, och visst detta är inte ett yrke då man lägger lika stor fokus på att stiga i graderna och skaffa sig en vinstdrivande karriär, yrket som personlig assistent har så mycket mer själ och hjärta än så, det handlar om att hjälpa till och finnas där för de som behöver dig och uppskattar dig som människa för att du hjälper till och vårdar någon som inte har kapaciteten att göra det själv.

Så det viktigaste när det kommer till att börja arbeta med personlig assistans är att du känner dig själv som människa och person då det är ett yrke som kräver att du är medmänsklig, har empati och brinner för att hjälpa andra människor i svåra situationer och lysa upp deras dag.


 

Bra personlig assistans berikar brukarnas liv.

Personlig assistans handlar om att underlätta en annan människas liv och att ha ett arbete som berikar ditt liv precis lika mycket. Man brukar säga att vissa människor är ämnade för att bli personliga assistenter och det kan mycket väl stämma. Det handlar om att hjälpa en annan människa i vardagslivet med ett leende på läpparna och en känsla av att man trivs med sitt arbete.

Assistansföretag med fokus på individen och att se till så att man kan ha det liv man drömmer om och ha en behaglig vardag oavsett funktionshinder eller handikapp. De vill att alla människor ska ha rätt till ett värdigt liv där man kan uppfylla sina drömmar och inte enbart arbeta mot hinder efter hinder.