Akupunktur

Akupunktur är en välkänd och beprövad metod idag såväl inom hälsovård som sjukvård, den kom till oss i Sverige på 60-talet men har innan dess använts inom traditionell kinesisk medicin i flera tusen år. Professionellt utförd akupunktur Stockholm hittar ni hos Naprapat Doktorerna där man ofta använder akupunktur i samband med en annan naprapatbehandling, men det är självklart också möjligt för alla som har besvär som kan lindras med akupunktur att boka tid och få behandling.

För att beskriva hur akupunktur fungerar lite kort kan man säga att en akupunkturbehandling påverkar det nervsystem som vi inte kan styra med vår egen kraft och vilja, alltså det som heter det autonoma nervsystemet som annars är mycket svårt att komma åt.

Akupunkturnålen stimulerar nerver och som skickar impulser till ryggmärgen sen upp till hjärnan och som svar på detta förlopp börjar det centrala nervsystemet öka din produktion av ämnen som verkar smärtlindrande i kroppen. Nålarna hjälper också till att öka blodcirkulationen, något som ökar såväl ditt välmående som att det har en smärtstillande verkan.

Vad hjälper akupunktur mot?

Eftersom att akupunktur är en metod som kan användas vid otroligt många besvär, sjukdomar och smärtor så är det viktigt att man vänder sig till en seriös och professionell klinik när ni vill välja akupunktur som behandlingsmetod. Hos Naprapat Doktorerna kan ni få med hjälp av akupunktur få hjälp med besvär som bäckensmärta, illamående och huvudvärk under graviditet, muskel- och ledsmärtor, migrän eller svår huvudvärk, smärta från vävnadsskador och smärta vid reumatologiska sjukdomar för att nämna några.

Bäst är alltid att själv besöka Naprapat Doktorerna i Stockholm för att ni tillsammans ska kunna komma fram till bästa akupunkturbehandling för just dig. Så besök deras hemsida för att läsa mer om kliniken och vad de kan hjälpa dig med för besvär och krämpor, här hittar ni också mer information om deras akupunkturbehandlingar.